Aslında bu
pastaya ne isim vereyim diye bulamadım kek desem olmayacak tart desem olmayacak
engüzeli sadece tatlı diyeyim dedim işin içinden çıkmak için :)bu tatlı çok
hafif oluyor miss gibi limon kokusu sizi ferahlatıyor yapması çok kolay ve
illaki limonla yapmanız gerekmiyor portakal,mandalina ,nar,vişne.... hepsi
olabilir.tarifimiz şöyle:
LİMONLU
TATLI
keki için
· 2 yumurta
· 1 buçuk çay bardağı şeker
· 1 çay bardağı süt
· 1 çaybardağından 2 parmak eksik yağ
· yarım limonun suyu
· 1 limon kabuğu rendesi
· aldığı kadar un (cıvık bir hamur
olacak)
· kabartma tozu vevanilya
muhallebisi
için
· 1 paket vanilyalı pudig
· 2 limon kababuğu rendesi ve yarım
limon
limon
peltesi
· 2 limonun suyu
· 1 bardak su
· arzu ettiğiniz kadar şeker (ben
yarım su bardağı kullandım siz tadına bakarak şekerini ayarlayabilirsiniz)
· 2 yemek kaşığı nişasta
YAPILIŞI
önce keki
hazırlanır,bunun için yumurta ve şeker mikserle iyice çırpılır, süt, yağ,ve
limon suyu eklenir mikserle 1-2 dakika daha çırpmaya devam edilir,sonra un,
kabartma tozu ve vanilya eklenir önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri
kabarana kadar pişirilir ve soğumaya bırakılr.
muhallebi için pudingin içine limon
kabuğu rendesi ve yarım limon eklenir (suyu değil yarım limonun hepsi piştikten sonra geri çıkartılır )
Enson olarakta pelte malzemeleri karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. kekin üzerine önce muhallebi, muhallebisi soğuduktan sonra pelte eklenir ve buz dolabında en az 2-3 saat bekletilerek servis yapılır.....AFİYET OLSUN....
Ekmek kadayıfı gibin Olmuş Öğretmenim :)
YanıtlaSil:) tadı oldukça farklı denemek lazım :)
YanıtlaSilDamam Yenge :)
YanıtlaSil