23 Aralık 2012 Pazar


    Aslında bu pastaya ne isim vereyim diye bulamadım kek desem olmayacak tart desem olmayacak engüzeli sadece tatlı diyeyim dedim işin içinden çıkmak için :)bu tatlı çok hafif oluyor miss gibi limon kokusu sizi ferahlatıyor yapması çok kolay ve illaki limonla yapmanız gerekmiyor portakal,mandalina ,nar,vişne.... hepsi olabilir.tarifimiz şöyle:

LİMONLU TATLI

keki için

· 2 yumurta

· 1 buçuk çay bardağı şeker

· 1 çay bardağı süt

· 1 çaybardağından 2 parmak eksik yağ

· yarım limonun suyu

· 1 limon kabuğu rendesi

· aldığı kadar un (cıvık bir hamur olacak)

· kabartma tozu vevanilya

muhallebisi için

· 1 paket vanilyalı pudig

· 2 limon kababuğu rendesi ve yarım limon

limon peltesi

· 2 limonun suyu

· 1 bardak su

· arzu ettiğiniz kadar şeker (ben yarım su bardağı kullandım siz tadına bakarak şekerini ayarlayabilirsiniz)

· 2 yemek kaşığı nişasta

YAPILIŞI

önce keki hazırlanır,bunun için yumurta ve şeker mikserle iyice çırpılır, süt, yağ,ve limon suyu eklenir mikserle 1-2 dakika daha çırpmaya devam edilir,sonra un, kabartma tozu ve vanilya eklenir önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kabarana kadar pişirilir ve soğumaya bırakılr.

muhallebi için pudingin içine limon kabuğu rendesi ve yarım limon eklenir (suyu değil yarım limonun hepsi piştikten sonra geri çıkartılır )
Enson olarakta pelte malzemeleri karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. kekin üzerine önce muhallebi, muhallebisi soğuduktan sonra pelte eklenir ve buz dolabında en az 2-3 saat bekletilerek servis yapılır.....AFİYET OLSUN....
 

 

3 yorum: