23 Aralık 2012 Pazar



ÇİLEKLİ  MİNİ TART
evet biliyorum mevsimi değil ama geçen yaz yaptığım resmini görünce bolca iştah kapartan tartımı yayınlamak istedim. Umarım beğenirsiniz...

tabanı için

  • 100 gr tereyağ
  • yarım su bardağı pudra şekeri
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
MUHALLEBİSİ İÇİN
  • 2 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 limon kabuğu rendesi
ÜZERİ İÇİN
 
çilek ve tart jöle
 
 
YAPILIŞI
 
Önce tabanı hazırlanır.malzemeler yoğululur ve buzdolabında 1 saat dinlendirilir.Dinlenen hamur 6 parçaya ayrılır. Merdane yardımıyla açılıp minik tart kalıplarına yerleştirilir , fazlalıklar kesilir. önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dak üzeri hafif kızarana kadar pişirilir. tabanlar pişerken muhallebisi için gereken malzemeler karıştırılarak pişirilir. pişen tartlar kalıptan çıkarılr üzerine ılık muhallebiler ve dilimlediğimiz çilekler eklenir. Son olarak tart jöle arkasındaki tarife göre pişirilip fırça yardımıyla çileklerin üzerine sürülür (bu işlem çileğin parlak ve canlı görünmesi içindir) hepinize AFİYET OLSUNN...
 
 
 
 
 

1 yorum: