26 Aralık 2012 Çarşamba

FINDIKLI ÇATLAK KURABİYE



MALZEMELER
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kakao (25 g)
  • yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vişne suyu
  • yarım su bardağı ince çekilmiş fındık
  • 2 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin
  • kaplamak için yarım su bardağı pudra şekeri daha

 YAPILIŞI
 Oda sıcaklığındaki  margarinle şeker iyice yoğrulur kuru malzemeler (un,kakao,kabartma tozu,vanilya,fındık  )eklenir yoğurmaya devam edilir. karışımın toparlanması için hafif çırpılmış yumurta ve vişne suyu eklenir. streç filme sarılıp buz odalabında yarım saat dinlendirilir.dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp pudra şekerinde yuvarlanarak 180 derece fırında 10 dakika pişirilir. AFİYET OLSUN...


4 yorum:

  1. Çok Güven Olmuş Elif Hocam :)) Ellerinize saglık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok Güzel Olmuş Hocam Süper Tadı Nasıl Acaba :)

      Sil
    2. görüntüsü tadının garantisidir :) teşekkür ederim :)

      Sil
  2. elif derken :) özgün demek istedin sanırım :) teşekkür ederim yorumun için

    YanıtlaSil