18 Aralık 2012 Salı

ISPANAKLI ÇITIR BÖREK



MALZEMELER
  • 4 adet hazır yufka
  • 1 demet ıspanak (300-400 g)
  • 100 gram lor (herhangi bir peynirde kullanabilirsiniz yanlız tuzunu ona göre ayarlayın çünkü ıspanak fazla tuz sevmiyor)
  • 1 baş soğan
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • karabiber
  • tuz
  • 1 çay bardağı yağ
  • 1 çay bardağı su
YAPILIŞI

Önce iç malzemeyi hazırlıyoruz. bunun için soğanı küçük küçük doğrayıp yağda kavuruyoruz, iyice yıkayıp suyunu süzüp doğradığımız ıspanakları  ve peyniri ekleyip şöyle bir karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. iç hacımızı soğumaya bırakıyoruz. 1. kat yufkayı serip üzerine yağ su karışımından sürüp ikinci katı seriyoruz daha sonrada hazırladığımız yufkayı 8 eşit üçgen (sigara böreği yapar gibi) kesiyoruz.üçgenin geniş tarafına iç malzemeden ekleyip sarıyoruz sardığımız böreği yağ su karışımına batırıp  tepsiye yerleştiriyoruz.önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.. sıcak olarak servis yapmanız şiddetle tavsiye edilir....AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder