24 Ocak 2013 Perşembe


AFYON LOKUMU
 Bu lokum gerçekten çok lezzetli ben yapmaktan da yemekten de sevdiklerime ikram etmekten de çok hoşlanıyorum .Üstelik yapımı da çok kolay. Misafirlerinize şık bir sunumla ikram edebilirsiniz... Hepinize AFİYET OLSUN şimdiden....

MALZEMELER
  • 1 litre süt + kremşanti için 1 bardak süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 poşet kremşanti
  • 2 paket hindistan cevizi
  • antepfıstığı yada fındık
YAPILIŞI
Kreması için 1 lt sütün içine un, şeker eklenir ve karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir. Kaynadıktan sonra tereyağı ve vanilya eklenip ocağın altı kapatılır ve mikserle iyice çırpılır.
Büyük boy bir borcama hindistan cevizleri serpilip kreması dökülür.
1 paket kremşanti 1 bardak sütle çırpılır ve soğuyan kremanın üzerine sürülür.
Birgün dolapta bekletildikten sonra ince şeritler halinde dikdörtgenler kesilir ve sarılır ortasına bir tane fıstık ya da fındıkla servis yapılır. AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder