15 Ocak 2013 Salı

MUZLU ÇİKOLATALI PASTA


Uzun zamandan beri okuldaki arkadaşlar pasta istiyorlardı onlar için yaptım. gerçekten ,tabi bukadar lezzetli malzemeler (çikolata, muz, fındık....) biraraya gelince, çok lezzetli oldu.sizde benim gibi çikolata hastasıysanız denemesinizi şiddetle tavsiye ediyorum...

PANDİSPANYA İÇİN :

  • 3 Yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya
  • 1 paket kakao (25 g)
KREMASI İÇİN:
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 2 parmak az şeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 80 g kadar bitter çikolata
  • vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
SÜSLEMEK İÇİN:
  • 2 tane muz
  • 1 su bardağına yakın kırılmış fındık
  • ıslatmak için yarım su bardağı süt
  • 40 gram sütlü çikolata(rendelenmiş)
 YAPILIŞI

Keki için yumurtaların beyazlarını cam bir karıştırma kabının içinde 1 çimdik tuzla iyice köpürene kadar 5- 6 dakika kadar mikserlr çırpalım.
Yumurta sarılarını ayrı bir karıştırma kabının içinde şekerle birlikte krema kıvamına gelene kadar çırpalım . daha sonra yumurta beyazlarının içine ekleyelim ve alttan üste doğru köpükleri söndürmeden karıştıralım.
Kuru malzemeleri karıştırıp eleyerek yumurta karışımına ekleyelim ve yavaşça karıştırıp. orta boy kelepçeli kalıba dökelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece  fırında 25 dakika kadar pişirelim

kreması için ; çikolata ve tereyağ hariç diğer malzemeri karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim.

birleştirmek için: pişen keki 3 eşit parçaya kestikten sonra ilk katı koyalım bir fırça yardımıyla sütü üzerine sürelim,kremanın bir kısmını üzerine yayıp dilimlediğimiz muzların yarısı dizelim ve biraz fındık ekleyelim.
İkinci kata aynı işlemi uyguladıktan sonra son katı sütle ıslatıp kalan krema ile sıvayalım.
 
son olarak üstünü rendelenmiş çikolata ve fındıkla süsleyelim .....hepinize AFİYETOLSUN....


2 yorum: