31 Ocak 2013 Perşembe

PORTAKAL KREMALI HAVUÇLU KEK

Herkeze merhabalar,uzun bir aradan sonra yeni bir tarile karşınızdayım . Kim havuçlu keki sevmezki üstelik bu kekin üzerinde mis gibi kokulu portakallı bir krema var. tatil döneminde çocuklarınıza yapmanızı hatta birlikte yapmanızı tavsiye ederim..
 


MALZEMELER

Keki için:

  • 3 yumurta
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet havuç(rendelenmiş)
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • yarım su bardağı portakal suyu
Kreması için:
  • 2 su bardağı süt
  • yarım su bardağı portakal suyu
  • 1 çorba kaşığı (tepeleme) un
  • 1 çorba kaşığı nişasta(tepeleme)
  • yarım su bardağı şeker
  • portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı margarin
Islatmak için : yarım su bardağı kadar portakal suyu

YAPILIŞI
Keki için : Yumurtalar şekerle mikserle iyice köpürene kadar çırpılır, daha sonra içine süt portakal suyu ve yağ eklenerek çırpmaya devam edilir,daha sonra havuç,ceviz, tarçın, portakal kabuğu rendesi eklenerek karıştırma teliyle karıştırılır ve son olarak un, kabartma tozu ve vanilya elenerek keke eklenir karıştırmaya devam edilir,yuvarlak bir borcama dökülerek önceden ısıtılımış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirirlir.
kreması için : margarin ve vanilya hariç diğer malzemeler karıştırılar pişirilir göz göz olduktan sonra ocağın altı kapatılır içine margarin ve vanilya eklenip yağ eriyene kadar karıştırılır.
Portakal suyuyla ıslattığımız ılık kekin üzerine ılık krema eklenir Buz dolabında 2,3 saat dinlendirildikten sonra servis yapılır. AFİYET OLSUN
 
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder