7 Şubat 2013 Perşembe

ELMA TATLISI



 Evde canınız hafif bir tatlı çektiğinde kolayca yapabileceğiniz bir tarif. Hem çok hafif hem çok lezzetli....
MALZEMELER
  • 5 adet ortaboy elma
  • 1 paket krema
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
İÇ HARCI
  • 1 çay bardağı dövülmüş fındık veya ceviz
  • 2 yemek kaşığı bal
ÜZERİ İÇİN
  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı süt
  • tarçın
  • fındık
YAPILIŞI
Elmaları soyulur ortadan ikiye kesilir ortasındaki çekirdekli bölüm çıkartılıp biraz oyularak çukurlaştırılır. Bir kasede krema bal ve tarçın karıştırılır.Elmaların çukur yerleri yukarı bakacak şekilde borcama dizilir karıştırdığımız krema elmalrın üzerine dökülür 190 derece fırında elmalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.fırından çıktıktan sonra soğuyunca servis tabağına alınır elmanın çukur yerine iç harcı karıştırılarak 1 tatlı kaşığı eklenip çırpılmış kremşantiyle servis edilir.Daha tatlı olsun istiyorsanız kremşantinin üzerine bal dökebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder