7 Şubat 2013 Perşembe

KIYMALI MAKARNA

Eşim beninim yaptığım makarnaları çok sever.Tam onun istediği gibi bol soslu yaparım çünkü...ve sosun içinde birkaç dakika pişiririm ki sosu ile makarna birbiriyle sarmaş dolaş olsun diye...
Bu tarif bizim evde oldukça sık yapılan bir tarif sizinde zamanınız kısıtlıysa ve kendinize nefis bir ziyafet çekmek istiyorsanız size bir önerim var ....


MALZEMELER
  • 1 paket makarna
  • 300 gram kıyma
  • 3 domates
  • 1 tane büyük boy kuru soğan
  • 1tane kırmızı biber
  • 1 tane yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyom
  • 1tatlı kaşığı kuru reyhan
  • üzeri için kıyılmış dere otu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz
YAPILIŞI

Makarnalar kaynar suya atılarak yumuşayana kadar pişirilir. Sosu için bir tencereye sıvı yağ eklenip kıymalar kavrulur küçük küçük doğradığımız soğanlar ve sarımsaklar eklenir ve kavrulmaya devam edilir.Soğanlar yumuşamaya başlayınca yine küçük küçük doğradığımız biberler eklenir biraz daha kavrulunca salçası eklenir şöyle bir karıştırıldıktan sonra rendelenmiş domatesler ve baharatları eklenip pişirilmeye devam edilir.Pişen sosun üstüne haşlanmış makarnalar eklenir ve 1 dakika kadar sosuyla pişirilmeye devam edilir.Kıyılmış dereotuyla servis yapılır...AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder