28 Mart 2013 Perşembe


 

ETİMEK TATLISI

MALZEMELER
  • 1 paket etimek
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • yarım limon suyu
KREMASI İÇİN
  • 3 su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 2 kaşık un
  • 2 kaşık buğday nişastası
  • 1 paket vanilya  
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket krem şanti
ÜZERİ İÇİN
  • Hazır meyveli sos
YAPILIŞI
Şerbeti için su ,şeker ve limon kaynatılır.
Etimekler dikdörtgen bir borcama dizilir ,sıcak şerbet dökülüp soğumaya bırakılır.
Kreması için kremşanti, tereyağ ve vanilya hariç karıştırılarak pişirilir.Piştikten sonra ılıyınca kremşanti ,tereyağ ve vanilya eklenip mikser yardımıyla çırpılır ve etimeklerin üzerine yayılır.
Meyveli sos tarifine göre pişirilip muhallabinin üzerine dökülür.. Soğuk olrak servis yapılır....AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder