30 Mart 2013 Cumartesi

KROKAN

Evde yapabileceğiniz bir krokan tarifi:ister  yaptığınız pastalarda kullanın ister kahvenin yanında kullanın.....


MALZEMELER
  • 1 su bardağı karışık tuzsuz kuru yemiş(fındık, fıstık, badem susam ...)
  • 1 su bardağı şeker
İşte bu kadar bütün malzemeler.
YAPILIŞI
Tabanı kalın bir çelik  bir tavada şekeri koyup erimeye bırakıyoruz bu sırada eriyip karamelize oluncaya kadar sürekli karıştırıyoruz, karamelize olunca kuruyemişlerini ekliyoruz karıştırıp hafif yağlanmış mermer bir tezgah üzerine yada yağlı kağıda ince bir şekilde döküp donmaya bırakıyoruz.  Bu arada parmağınızı daldırıp sakın tadına bakmaya çalışmayınız çünkü çok sıcak ciddi bir yanma tehlikesi olabilir. Cam bir kavanozda saklayabilir ihtiyacınız olduğunda küçük parçalar halinde kırıp kullanabiliriz.  AFİYET OLSUN...

1 yorum:

  1. hocam bu nedir yahu bir sey anlamadım :) tahta kaşıkla yeniliyor herhalde ama az gibi gözüküyor :))

    YanıtlaSil