30 Haziran 2013 Pazar

ANANASLI MUS KREMALI PASTA



MALZEMELER

PANDİSPANYA İÇİN

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 çay bardağı portakal suyu
portakal kabuğu rendesi
1 paket kakao(25 gr)
1 paket vanilya ve kabartma tozu

MUS KREMASI İÇİN
200 ml süt kreması
250 g bitter kuvertür çikolata
1 yumurta
60g tereyağ
1/4 su bardağı süt
 
ARASI İÇİN
1 adet ananas
1 bardak kadar fıstıklı draje

 
  



YAPILIŞI

  Yumurtaların beyazları ve sarıları ayrılır,beyazları cam bir karıştırma kabının içinde bir fiske tuzla yaklaşık 5 dk mikserle çırpılır Diğer bir karıştırma kabında yumurta sarıları şekerle birlikte krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Portakal suları ve portakal kabuğu rendesi eklenir. Yumurta sarıları beyazlarının içine eklenerek alttan üste doğru kaşık yardımıyla karıştılır Karışıma kuru malzemeler eklenir, karışım 20 cm çapındaki kelepçeli kalıba dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık olarak yarım saat pişirilir.
  Kreması için çikolata süt ve tereyağ birlikte benmari usulü eritilir eriyince içine yumurta sarısı yavaş yavaş yedirilerek eklenir  1,2 dakika pürüzsüz bir kıvam alana kadar  karıştırılır,  yumurta beyazları köpük köpük olana kadar çırpılır, köpükler söndürülmeden yavaşça  çikolata karışımına eklenir.Aynı yönde karıştırmaya özen gösterilir. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Daha sonra soğuk  süt kreması sertleşene kadar çırpılır ve soğuyan  yumurtalı çikolata karışımına eklenir ve buz dolabında 1 saat kadat dinlendirilir.
Kek 2 eşit parçaya ayrılır.ananas suyuyla biraz ıslatıldıktan  sonra kremanın  yarısı eklenir  üzerine drajeler ve  küçük küçük doğradığımız ananaslar eklenir  kekin ikinci parçası üzerine koyduktan sonra kalan kremayla sıvanır.Ananas ve rendelenmiş çikolatayla süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder