30 Ağustos 2013 Cuma

PATATESLİ BÖREK

                                                        

MALZEMELER
  • 3 tane yufka
  • 2 su bardağı süt
  • 3 adet patates
  • 1 tane kuru soğan
  • 100 g beyaz peynir
  • 1çay bardağı zeytinyağ
  • pul biber
  • karabiber
  • tuz
YAPILIŞI
Patatesler haşlanıp ezilir. İçine  yağ, ezilmiş peynir,küçük küçük doğradığımız soğan ve baharatlar eklenir.
Yufkalar 4 eş parçaya bölünür .İçine  önce fırçayla süt sürülür sonra harzırladığımız  iç malzemeden eklenir ve sarılıp gül böreği yapar gibi kıvrılır. Börekler kaan sütün içine batırılıp tepsiye dizilir.190 derece fırında kızarana kadar pişirilir......
Eğer ben patatesli istemem peynirli yapmak isterim diyorsanız peynirlisinide aynı şekilde beyaz peynirle lor peynirini karıştırıp yağ ve pul biber ekleyerek yapabilirsiniz.....AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder