4 Eylül 2013 Çarşamba

ÇİKOLATALI VİŞNELİ PASTA

 
 
 
 

PANDİSPANYA İÇİN

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 50 gram kakao
  • 1/2 çay bardağı sıcak su
  • limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya ve kabartma tozu
 LABNELİ PASTACI KREMASI İÇİN:

  • 2 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 3 yumurta sarısı
  • limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket labne peyniri
ÜZERİ İÇİN :
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • kakao
ARASI İÇİN :
  • 1 kase vişne
  • çikolata parçaları
YAPILIŞI
Keki için yumurtaların beyazları ve sarıları ayrılır.Beyazları mikserle iyice çırpılır.
Yumurta sarıları şekerle birlikte ayrı bir karıştırma kabında çırpılır üzerine kaynar su eklenip çırpmaya devam edilir. Çırpılan yumurta sarıları yumurta beyazın üzerine eklenip spatula yardımıyla karıştırılır , kuru malzemeler elenerek üzerine eklenir karıştırıldıktan sonra orta boy kelepçeli bir kalıba dökülür önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirilir.
KREMANIN YAPILIŞI
 Labne peyniri hariç diğer malzemeler koyulaşana kadar pişirilir.Krema ılıyınca labne peyniri eklenip çırpılır.
BİRLEŞTİRME
Kek 3 parçaya kesilir. Pastanın ilk katına  pastacı kreması ve parça çikolatalar ikinci katına yine pastacı kremasıve  vişne dizilir. Üzeri çırptığımız kremşanti ile ile sıvanıp kakao serpilir. Dilerseniz çikolata ve vişne ilede süsleyebilirsiniz....AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder