22 Eylül 2013 Pazar

KIYMALI PİDE

                                                    

MALZEMELER
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • tuz
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • aldığı kadar ılık su
İÇ MALZEMESİ
  • 300 g kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane domats
  • 1 tane sivri biber
  • tuz
  • karabiber
  • pul biber
  • 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağ
YAPILIŞI
Öncelikli olarak hamur malzemeleri karıştırılırve üzerine yavaş yavaş ılık su eklenerek yoğurulur.Yumuşak bir hamur elde etmemiz lazım.Yoğurulan hamurun üzeri nemli bir bezle kapatılarak mayalanması beklenir.
İç malzemeleriin kıymanın içine küçük küçük doğradığımız soğan, biber, domates ve diğer malzemeler eklenip karıştırılır.
Mayalanan hamur mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır.
Hamur merdane yardımıyla ince uzun şekekilde açılır.Üzerine iç harçdan eklenip kenarları kıvrılır. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kenarları kızarana kadar pişirilir. Dilerseniz üzerine pişmeye yakın rendelenmiş kaşarda eklenebilir.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder