22 Eylül 2013 Pazar

KÖZ PATLICANLI PİZZA

                                         


MALZEMELER

  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • tuz
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • aldığı kadar ılık su
SOSU İÇİN
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
ÜZERİ İÇİN
  • 2 adet közlenmiş patlıcan
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 1 ade kuru soğan
  • 100 g peyaz peynir
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 250 g kaşar

YAPILIŞI
Öncelikli olarak hamur malzemeleri karıştırılırve üzerine yavaş yavaş ılık su eklenerek yoğurulur.Yumuşak bir hamur elde etmemiz lazım.Yoğurulan hamurun üzeri nemli bir bezle kapatılarak mayalanması beklenir.
Üzeri için tavaya sıvı yağ eklenip ince halka şeklinde doğradığımız soğanlar hafifçe kavrulur. Üzerine küçük küçük doğradığımız patlıcan ve biberler eklenir. Ocağın altı kapatılır ılıyınca içine küp küp doğradığımız beyaz peynir eklenir.
Sosu için malzemeler karıştırılır hamur ince yuvarlak şekilde açılır e vhazırladığımız sostan sürülür üzerine patlıcanlı karışım eklenip önceden ısıtılmış fırında kenarları hafif kızarana kadar pişirilir .Pişmeye yakın rendelenmiş kaşar eklenir.Kaşarlar eriyince fırından çıkarılır Sıcak olarak servis yapılır.AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder